Online geld lenen

Hypotheek oversluiten

Sluit nu uw hypotheek over!

U gaat niet verhuizen maar wilt toch uw hypotheek oversluiten omdat de voorwaarden nu veel gunstiger zijn of aan het einde van een rentevaste periode. Of omdat u intussen bij uw huidige of bij een andere bank een gunstiger rente krijgt. Misschien is uw persoonlijke situatie veranderd of heeft u een andere baan waardoor u meer kunt en ook wilt aflossen. Dan is dat in veel gevallen mogelijk. Wel kunt u te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheek laat aanpassen of vanwege vertrek bij uw huidige geldverstrekker. Maakt u een overstap op het einde van de rentevaste periode, dan hoeft u geen boeterente te betalen.

Aflossingsvrije hypotheek

Heeft u na oversluiten nog recht op een aflossingsvrije hypotheek met renteaftrek? Door financiële crisis zijn de banken en krediet verstrekkers veel strenger geworden in hun beleid betreffende aflossingsvrije hypotheken, vaak mag het aflossingsvrije deel niet hoger zijn dan 50% van de waarde van de woning. Maar er zijn ook krediet verstrekkers die meer ruimte bieden zo gaat de ABN Amro tot 85% en de ING zelfs tot 90%. Het is dus erg belangrijk om u hier van te voren goed in te verdiepen en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarde van de woning

De nieuwe geldverstrekker zal uiteraard ook kijken of de hypotheek niet hoger is dan de waarde van uw woning, is dit wel het geval dan zal het oversluiten vaak een probleem zijn of niet mogelijk zijn. Door zelf de restschuld op u te nemen is dit natuurlijk op te lossen maar dat zal meestal een probleem zijn dus dat is overstappen naar een andere kredietverstrekker niet mogelijk.

Rentemiddeling

Een alternatief is om met uw huidige geldverstrekker in onderhandeling te gaan over rentebemiddeling heel vaak is dat mogelijk. De rente van de nog resterende rente vaste periode word dan gemiddeld met de huidige lagere rente waardoor u toch voordeliger uit bent. Dit is natuurlijk alleen verstandig als de huidige rente lager is dan de rente van uw hypotheek.