Online geld lenen

Geld lenen is achteraf Sparen

Met een klein beetje fantasie en als je de rente even wegdenkt kun je Geld lenen ook achteraf sparen noemen. Uit een klein onderzoekje door de banken is naar voren gekomen dat er mensen die sparen vaak een plan hebben, een doel dus waar ze geld voor opzij zetten. Daarin tegen zijn mensen die consumptief lenen, geld lenen voor om goederen aan te schaffen (denk aan een auto) en voor leuke dingen (denk aan vakantie) vaak het geduld niet hebben om te wachten tot ze het hele bedrag gespaard hebben maar al meteen of halverwege overgaan tot het lenen van het geld dat nodig ze nodig hebben. Natuurlijk zijn er ook mensen die tijdens het sparen pech hebben met een onverwachte uitgave en zo ook bij een krediet verlener aankloppen.

Als je het zwart wit bekijkt zit er ook niet zo heel veel verschil tussen sparen en lenen, de mensen die sparen hebben vaak iets meer discipline om hun aankoop uit te stellen en maandelijks een geldbedrag op zij te zetten terwijl de leners een stok achter de deur nodig hebben van het moeten af lossen maar het is ook iedere maand een bedrag opzij zetten. Op je spaargeld ontvang je op dit moment nagenoeg geen rente en over een lening betaal je rente. Die rente is dus de boete van het eerder genieten van de nieuwe auto of die droomvakantie en als je dat er voor over hebt dan is dat prima natuurlijk.

Aan het sparen voor een grote of kleine uitgave zit verder geen risico verbonden je spaart tot je het bedrag hebt en klaar je koopt wat je hebben wilt en gaat weer sparen voor de volgende aankoop. Met geld lenen is het van belang dat je wel in de toekomst kijkt. Als je bijvoorbeeld een auto koopt waar je 5 jaar in wilt rijden is het wel van belang dat je binnen die 5 jaar je lening aflost anders wilt je een andere auto kopen maar zit je nog met een oude lening in je maag, dit geld ook voor een vakantie een droomvakantie die je eens in de 2 jaar doet is het van belang dat je die ook aflost in 2 jaar zodat je weer kunt lenen voor de volgende vakantie. Een soort achteraf sparen dus…..

Op de pagina Alle kredietverstrekkers hebben wij een overzicht van de online lening makelaars

Eenvoudiggeldlenen-button