Online geld lenen

Doorlopend Krediet

Doorlopend krediet

Een Doorlopend krediet kan erg handig zijn als u geld achter de hand wilt hebben, maar bijvoorbeeld niet zeker weet wanneer u dit geld nodig heeft. Zolang u geen geld opneemt van het doorlopende krediet betaald u ook geen rente. U heeft dan wel de zekerheid, dat mocht u toch geld nodig hebben, u meteen gebruik kunt maken van het doorlopende krediet. Hierdoor wordt er ook wel gesproken over flexibel krediet.

Voordelen van een doorlopend krediet
U kunt met een doorlopend krediet geld opnemen wanneer u maar wilt. Ook kan het opgenomen krediet vervolgens zonder boete worden afgelost. Verder hoeft u als u krediet opneemt niet het volle bedrag op te nemen zodat u ook na het aanspreken van uw krediet  een reserve heeft. Op voorhand staat er geen looptijd vast waardoor u lange tijd gebruik kunt maken van het krediet. Al deze voordelen maken dat doorlopende kredieten erg populair zijn.

Wanneer is een doorlopend krediet geschikt om af te sluiten?
Als u van te voren weet wat en wanneer u iets wilt kopen en hoeveel u daarvoor betaald dan is een doorlopend krediet niet de beste vorm omdat. In dat geval kunt u beter een persoonlijke lening afsluiten. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een auto wilt aanschaffen. Wanneer is een doorlopend krediet dan wel geschikt? Als u niet weet wanneer u iets wilt kopen, tegen welk bedrag en wanneer. Bijvoorbeeld tijdens een verbouwing waarbij uitgaven onregelmatig zijn. Extra onverwachte kosten kunnen dan snel worden betaald en zonder problemen kan dit een maand later worden terugbetaald door eenvoudig geld terug te storten. Maar ook voor een ZZPer is het aantrekkelijk om een DLK af te sluiten, als u onverwacht een investering moet doen of er uw auto gaat kapot of een duur gereedschap geeft er de brui aan dat is het erg handig om meteen geld tot uw beschikking te hebben. U kunt het in uw eigen tempo terug betalen door maandelijks een bedrag over te maken naar de DLK rekening en heeft u weer wat nodig dan boekt u het eenvoudig weer naar uw zakelijke rekening. Als u geen geld nodig heeft betaald u uiteraard geen rente en zijn er dus geen kosten.

Doorlopend krediet is dus een goede leenvorm waarbij u vooral erg flexibel kunt lenen. U kunt eenvoudig en geheel gratis meerdere offertes aanvragen om zo het goedkoopste doorlopend krediet af te sluiten.

Eenvoudiggeldlenen-button